İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümüne Ek Kontenjan İle Yeni Kayıt Yaptıran Öğrencilerin Hazırlık Programı Muafiyet ve Seviye Tespit Sınavı

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ

YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU

ZORUNLU YABANCI DİL HAZIRLIK BİRİMİ

 

İNGİLİZ DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜNE EK KONTENJAN İLE KAYIT YAPTIRMIŞ OLAN ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!!!

 

* İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümüne Ek Kontenjan ile kayıt yaptırmış olan öğrencilerin “Zorunlu İngilizce Hazırlık Programı Muafiyet ve Seviye Tespit Sınavı”na girmeleri gerekmektedir.

* “Adıyaman Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Zorunlu İngilizce Hazırlık Programı Eğitim-Öğretim Ve Sınav Yönergesi”nin 11. Maddesinin 3. Fıkrasının B ve C Bentleri uyarınca, “Zorunlu İngilizce Hazırlık Programı Muafiyet ve Seviye Tespit Sınavı” için mazeret sınavı yapılmaz ve herhangi bir sebeple “Zorunlu İngilizce Hazırlık Programı Muafiyet ve Seviye Tespit Sınavı”na girmeyenler/giremeyenler, hazırlık sınıfında “Alt Grup” düzeyine kayıt yaptırmak zorundadırlar.

* “Zorunlu İngilizce Hazırlık Programı Muafiyet ve Seviye Tespit Sınavı” 05.10.2022 (Çarşamba) tarihinde yüz yüze iki oturum halinde yapılacaktır.

 

* İlk oturumun başlama saati 13:00 olup, bu oturumda okuma, anlama, dilbilgisi ve kelime bilgisi üzerine odaklanılacaktır. Oturumun süresi 100 dakikadır.

  

* İkinci oturum aynı gün saat 15:30’da başlayacak olup, bu oturumda dinleme ve yazma becerileri üzerine odaklanılacaktır. Oturumun süresi 75 dakikadır.   

 

* Her iki oturum da Yabancı Diller Yüksekokulu Bölüm Başkanlığı odasında yapılacaktır.

 

* Sınav tarihinde COVİD-19 sebebiyle karantinası devam edip sınava gelmek isteyen öğrencilerimizin, ayrı bir sınıfta sınava alınabilmelerinin önceden planlanabilmesi için sınav gününden önce muhakkak Hazırlık sınıfı danışmanı Öğrt. Görevlisi İbrahim KAYA’ya ikaya@adiyaman.edu.tr e-posta adresinden durumlarını bildirmeleri gerekmektedir. Bu bilgilendirmeyi yapmayan öğrencilerimizin sınav yerleri sınav saatinden önce belirlenecektir.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.